Skip to content
Sök

Sommarlovsveckor

Alnäs läger vänder sig till barn och ungdomar som vill prova på olika aktiviteter ledda av utbildade och engagerade ledare. Även på läger som segling, cirkus eller tennis ska barnen få möjlighet att prova på andra saker, leka eller bada. Alnäs dagläger ska ge barnen möjlighet att prova på och stimulera till att skapa nya fritidsintressen.

Frånvaro och avbokning

Om ert barn är frånvarande någon dag skall detta anmälas till receptionen. Målsman är skyldig att meddela berörda ledare om barnet hämtas tidigare.

Vid sjukdomssymptom som kan vara covid-19 vill vi att barnet stannar hemma minst två dagar efter denne är symptomfri. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer där det står följande: 

”Generella råd: Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt”

 

Vid avbokning av din lägervecka dras en administrationsavgift på 300:- av. Sker avbokningen senare än 21 dagar före lägerveckans start så återbetalas avgiften endast mot läkarintyg.

Kontakt:
Du kan maila oss på sommar@kfumalnas.se eller
ringa 018-324015 och 018-324006

En dag på Alnäs

Alla läger börjar klockan 10.00 och slutar klockan 15.15. En typisk dag på Alnäs innehåller lekar, utflykter, lunch, bad och ett besök i glasskiosken för dem som önskar. 

Alla läger är utspridda på området. Barnen samlas på respektive vald plats varje morgon och avslutar även dagen där. Annars är dagarna varierade och anpassade efter gruppen.

Under pågående läger önskar vi vänligt men bestämt att anhöriga håller sig från området. Behöver du hämta ditt barn tidigare någon dag ta kontakt med receptionen. Inför dagens slut ber vi dig som hämtar ditt barn att antingen vänta uppe vid Granebergs parkering eller vid vår glasskiosk. En ledare för varje läger går med barnen upp till Granebergs parkering och barnen brukar komma dit vid 15.30-15.40.

Under de mest populära veckorna har vi över 350 barn och 80 ledare på plats, fördelade på upp till 15 olika läger. Varje läger har ledare som är dedikerade till just deras läger och stannar med samma grupp under hela veckan.

Lägerchefen, tillsammans med de ansvariga ledarna, ser till att verksamheten flyter på. I receptionen tar vi emot samtal och förbereder även kommande perioder och underlättar för de pågående aktiviteterna. Våra anställda ser till att båtar är redo, håller området i skick och lagar maten.

Lekar och övningar blandas med bad och äventyr, oavsett vilket läger deltagaren går på. Vårt mål är att veckan på Alnäs ska bli den roligaste på året!

I STOLT SAMARBETE MED

UPPSALA KOMMUN

Alnäs verksamhet stöds av och samarbetar med Uppsala
kommun genom ett IOP (Idéburet Offentligt Partnerskap)