Skip to content
Sök

samarbete

Samarbete för alla

Tillsammans med våra instruktörer möter gruppen ett antal utmaningar, alla med den gemensamma nämnaren att det bara finns ett sätt att lösa problemet – att samarbeta. Ni kan välja att komma till oss på Alnäs eller till vår Scoutstuga i Vårdsätraviken.  I pausen samlas vi runt lägerelden eller på verandan och fikar och reflekterar tillsammans. Samarbete passar allt från personalgrupper till skolor och föreningar.

På Alnäs bygger vi våra samarbetspass utifrån modellen TSU, (Trygghet, Samarbete, Utmaning), en äventyrsmetodik som utgår ifrån upplevelsebaserat lärande enligt konceptet Project Adventure.

Enligt TSU är tryggheten grunden för att utvecklas. ”Utmaning efter eget val” är därför en viktig del då det är viktigt att individen själv sätter sin egen nivå och får möjlighet att utmana den med stöd från gruppen.

Så funkar det

Våra samarbetspass bygger på tre delar – trygghet, samarbete och utmaning. Mellan övningarna får gruppen tid att reflektera.

Samarbete görs i mindre grupper på cirka 8-15 personer, det brukar bli mycket skratt och nya insikter. Övningarna anpassas alltid efter gruppens förutsättningar.

 

”Det bästa med samarbetspasset var att vi fick tid tillsammans i en helt ny miljö och det gav vår arbetsgrupp nya perspektiv. Sen var det bara bonus att övningarna var så roliga att göra! Länge sen jag skrattade så mycket.”

Pris & bokningsförfrågan

2-3 timmars samarbetsövningar. Minst 6 personer.

Pris:

  • Privatpersoner/företag 445 kr/person                 
  • Skolor/föreningar 225 kr/person 

SKOLSAMARBETE

För skolklasser har vi vårt upplägg ”Skolsamarbete” – då klasserna i smågrupper kör samarbetsövningar tillsammans med våra instruktörer i 50 minuter. Detta upplägg är ett populärt inslag på friluftsdagar.

Pris: 100:-/person

Kontakta oss på bokning@kfumalnas.se