Skip to content
Sök

Om
Alnäs Friluftsgård

Friluftsgården

KFUM Uppsalas friluftsgård Alnäs ligger naturskönt vid Mälaren en mil från centrala Uppsala. Se solen glittra i vattnet och ta del av den mångfald av aktiviteter som Alnäs kan erbjuda.

Vi har lång erfarenhet av att skräddarsy program efter våra besökares önskemål och behov. Under sommaren bedriver vi ett av Sveriges största dagläger för barn och unga. Resterande tid tar vi emot allt från skolklasser som sover över till företag som anordnar konferenser.

Våra områden är även öppna för allmänheten när det inte är bokat.

Lite historia

1906 invigdes sommarhemmet Alnäs av landshövding Bråkenheilm. Redan på 20-talet fanns en tennisplan på plats och sedan 1966 har vi bedrivit sommarlovsläger. Under årens lopp har verksamheten och området utvecklats, med nya byggnader, renoveringar och en stor ökning av besökare. Sandnäs, boningshuset närmast vattnet, genomgick en stor renovering 2005. Två år därefter byggs den nya seglarboden som huserar segling, vildmark och vindsurfingklubben (UVK). 2011 tillgänglighetsanpassades hela Alnäs med ramper, nya gångar med anpassat grus och ny planering av trädgården. Vi jobbar ständigt med att utveckla området för alla våra ändamål och hoppas att våra besökare finner Alnäs som en rolig och trygg plats.