Skip to content
Sök

Bussar

Sommarlovsveckor

Alnäsbussen är en service till de familjer som inte bor i närområdet. Bussen nyttjas av ett stort antal barn och under de veckor då det är flest deltagare så sätts det in fler bussar för att det ska vara en så säker transport som möjligt. Det finns tre busslinjer genom Uppsala: den ena startar i Gamla Uppsala, den andra i Fyrishov (Svartbäcken) och den tredje i Stenhagen. Bussarna åker samma väg tillbaka på eftermiddagen och lämnar Alnäs friluftsgård kl 15.30.

Bussarna stannar på UL:s ordinarie hållplatser. Det bussbolag som vi arbetar med är Högbergs buss, och bussarna är vita eller gula. Varje buss har en skylt med respektive djur i fönstret eller har gällande djur skrivet fram på bussen.

Det finns Alnäsledare med på varje buss som ser till att ordningen på bussen är bra. Barnet måste själv veta var hen ska kliva av och plingar vid hållplatsen. Ledaren som följer med i bussen ansvarar inte för att barnen går av på rätt plats, däremot så lämnas inga barn som missat att gå av ensamma vid slutstationen utan ledaren ser till att kontakta anhörig och väntar till barnet blir hämtat. Ha gärna en lapp i väskan/ryggsäcken där det finns kontaktuppgifter till anhörig.

Obs: det byggs mycket runtomkring i stan och de ordinarie hållplatserna kan flyttas med kort varsel. Ta i god tid reda på hur det ser ut kring er hållplats.

Busslinjer

Stenhagenbussen (björn)

BUSSEN STARTAR VID RONDELLEN UTANFÖR E-CHURCH KL: 9.15.

Extrabuss utgår från Preem Eriksberg kl 9:30 (vid perioder med många barn tas extrabuss i bruk).

Se karta

 

Gamla Uppsalabussen (Tiger)

BUSSEN STARTAR FRÅN STORGÅRDEN, KUNGSHÖGARNA KL: 9.00

Extrabuss från G:la Uppsala utgår från Kantorsgatan kl 9:15 och tar över när den första bussen blir full (vid perioder med många barn tas extrabuss i bruk).

Se karta

Fyrishovbussen (Delfin)

BUSSEN STARTAR PÅ PARKERINGEN UTANFÖR FYRISHOVS HUVUDENTRÉ

kl: 9.15

Se karta