Skip to content
Sök

Information

Sommarlovsveckor

Packlista

För att era barn ska få den bästa tänkbara veckan hos oss är det viktigt att ni tänker på att skicka med barnen följande saker varje dag:

  • Badkläder

  • Keps eller solhatt samt solkräm

  • Regnkläder

  • Varma kläder för kalla dagar

  • Ombyteskläder och skor

  • Vattenflaska

  • Litet mellanmål (frukt, smörgås eller annat)

  • Eventuella pengar till glassköp; i en plånbok eller liten märkt plastpåse

Ålder
Vi räknar med det året barnet fyller, det vill säga om barnet är 6 år men fyller 7 under hösten räknas det som 7.

Midsommarafton
Vi har läger som vanligt på midsommarafton, men dagen är kortare och slutar 14.00, bussarna lämnar Alnäs 14.15. Det är mycket viktigt att ni meddelar berörda ledare om ni hämtar ert barn under dagens gång eller om ert barn ska vara ledigt den dagen. Det kommer inte att arrangeras något allmänt midsommarfirande på Alnäs, utan vi firar själva med barnen.

Mat

Barnen får lagad lunch samtliga dagar. Griskött, fisk och nötter serveras ej. Vi rekommenderar dock att ni skickar med någon frukt eller smörgås till eftermiddagen. Anmäl allergier i bokningen, annars kan ni maila sommar@kfumalnas.se​ om det inte kom med i bokningen.

Mobiltelefoner etc.
Om barnen har mobiltelefon med sig kommer dessa att låsas in under dagen. Telefon finns att låna i receptionen. Även annan elektronik och värdesaker kommer att låsas in under dagen och vi ser helst att dessa lämnas hemma under aktivitetsveckan.

Kiosk
Alnäs kiosk säljer endast glass och barnen har möjlighet att handla där efter lunchen. Skicka inte med barnen mer pengar än nödvändigt. Vi vill heller inte att barnen har med sig godis, chips eller liknande.

Samlingsplatser

På Alnäs har varje läger en egen samlingsplats, det är även dit deltagarna går sin första lägermorgon. Titta gärna på nedanstående karta tillsammans med ditt barn så att hen känner sig trygg med vart hen ska ta vägen första dagen. Självklart kommer våra ledare i röda tröjor att finnas på plats och hjälpa barnen att hitta rätt!

Klicka här för att se samlingsplats för varje läger

Kvarglömda saker
Kläder och annat som glömts kvar under veckan samlas i en behållare innanför dörren i sportstugan (huset med omklädningsrummen). Märk gärna barnens kläder med namn. Kvarglömda saker sparas augusti månad ut och därefter skänks de bort.

Assistent för barn med särskilda behov
Tack vare ekonomiskt stöd från Uppsala kommun och fonder/stiftelser kan vi erbjuda ett begränsat antal assistenter till barn med särskilda behov. Detta önskas i samband med anmälan till våra läger. Assistenten kontaktar familjen en dryg vecka innan aktuellt läger för att stämma behov och upplägg för veckan. Assistenten fungerar som en extra ledare ifall det är så att barnet inte behöver så mycket stöd under veckan men finns där hela tiden som back-up ifall dagsformen varierar.

Gratisplatser
Tack vare ekonomiskt stöd från Uppsala kommun och fonder/stiftelser kan vi erbjuda ett begränsat antal gratisplatser för barn i ålder 7-15 år. Ansökan om gratisplats ska göras senast 30 april och vi hoppas kunna ge besked under maj månad. Ansökan görs av föräldrar, lärare eller annan vuxen i barnets närhet. Vill ni veta mer om hur man får en gratisplats, ta kontakt med er skola, socialtjänsten eller maila oss. Vi erbjuder platser vecka 27 – 30 på följande läger: Idrott (7-12 år) och Sommar (7-12 år).

Övriga frågor
Ibland skrivs det reportage om verksamheten och då händer det att barnen fotograferas. Om ni inte tillåter detta vill vi att ni tar kontakt med lägerchefen. För mer information eller frågor av alla de slag är ni välkomna att kontakta oss på telefonnummer 018-15 63 00 eller maila sommar@kfumalnas.se.