Skip to content
Sök

Information

Sommarlovsveckor

För att era barn ska få den bästa tänkbara veckan hos oss är det viktigt att ni tänker på att skicka med barnen följande saker varje dag:

  • Badkläder

  • Keps eller solhatt samt solkräm

  • Regnkläder

  • Varma kläder för kalla dagar

  • Ombyteskläder och skor

  • Vattenflaska

  • Litet mellanmål (frukt, smörgås eller annat)

  • Eventuella pengar till glassköp; i en plånbok eller liten märkt plastpåse

Ålder
Vi räknar med det året barnet fyller, det vill säga om barnet är 6 år men fyller 7 under hösten räknas det som 7.

Midsommarafton
Vi har läger som vanligt på midsommarafton. Det är mycket viktigt att ni meddelar berörda ledare om ni hämtar ert barn under dagens gång eller om ert barn ska vara ledigt den dagen. På grund av rådande pandemi blir det tyvärr inte något allmänt midsommarfirande på Alnäs i år.

Mat
Barnen får lagad lunch samtliga dagar. Griskött, fisk och nötter serveras ej. Vi rekommenderar dock att ni skickar med någon frukt eller smörgås till eftermiddagen. Anmäl allergier i bokningen, annars kan ni maila sommar@kfumalnas.se​ om det inte kom med i bokningen.

Mobiltelefoner etc.
Om barnen har mobiltelefon med sig kommer dessa att låsas in under dagen. Telefon finns att låna kostnadsfritt i receptionen. Även annan elektronik och värdesaker kommer att låsas in under dagen och vi ser helst att dessa lämnas hemma under aktivitetsveckan.

Kiosk
Alnäs kiosk säljer endast glass. Barnen har möjlighet att handla efter lunchen samt efter dagens slut. Skicka inte med barnen mer pengar än nödvändigt. Vi vill heller inte att barnen har med sig godis, chips eller liknande.

Kvarglömda saker
Kläder och annat som glömts kvar under veckan samlas i en behållare innanför dörren i sportstugan (huset med omklädningsrummen). Märk gärna barnens kläder med namn. Kvarglömda saker sparas augusti månad ut därefter skänks de bort.

Assistent för barn med särskilda behov
Tack vare ekonomiskt stöd från Uppsala kommun och fonder/stiftelser kan vi erbjuda ett begränsat antal assistenter till barn med särskilda behov. Detta önskas i samband med anmälan till våra läger. Assistenten kontaktar familjen en dryg vecka innan aktuellt läger för att stämma behov och upplägg för veckan. Assistenten fungerar som en extra ledare ifall det är så att barnet inte behöver så mycket stöd under veckan men finns där hela tiden som back up ifall dagsformen varierar.

Gratisplatser
Tack vare ekonomiskt stöd från Uppsala kommun och fonder/stiftelser kan vi erbjuda ett begränsat antal gratisplatser för barn i ålder 7-15 år. Ansökan om gratisplats ska göras senast 30 april och besked ges under maj månad. Ansökan görs av föräldrar, lärare eller annan vuxen i barnets närhet. En motivering till varför en gratisplats söks ska göras. Ansökan görs via en länk om gratisplatser på denna hemsida.

Övriga frågor
Ibland skrivs det reportage om verksamheten och då händer det att barnen fotograferas. Om ni inte tillåter detta vill vi att ni tar kontakt med lägerchefen. För mer information eller frågor av alla de slag är ni välkomna att kontakta oss på telefonnummer 018-32 40 06 eller maila sommar@kfumalnas.se.