Skip to content
Sök

Till dig som skjutsar barn till och från Alnäs

Det ska vara enkelt att komma till Alnäs sommarläger. För att det ska gå smidigt och vara tryggt för både barn och förare kommer här information om trafiksituationen kring Alnäs. Stort tack på förhand för förståelse och gott samarbete.

För dig som kommer med bil

Alla som skjutsar sina barn till och från Alnäs med egen bil använder sig av vår av- och påstigningsplats vid Granebergsparken. Vi kommer att ha en beachflagga och personal (som har röda tröjor som det står Alnäs på) som visar barnen vägen på en snitslad stig (ca 500 meter) ner till Alnäs. Nere vid Alnäs, där den snitslade stigen tar slut, står också personal som visar barnen till samlingsplatserna för respektive läger. Vi rekommenderar att ni lämnar era barn senast 9.45 för att de ska hinna gå ner till Alnäs.

Vid dagens slut följer en ledare från varje läger barnen upp till Granebergsparken. Barnen kommer till Granebergsparken strax efter 15.30.

Kör så här

  • Kör in på Sjövägen och ta direkt in till vänster på grusvägen. Där finns parkeringsmöjlighet (12 timmar). Du släpper av ditt barn och en ledare visar dem den snitslade stigen ner till Alnäs. Första dagen kan det vara tryggt för ditt barn att du går med ner till Alnäs.
  • Du kör sen vidare österut på vägen och kommer ut på Granebergsvägen
  • När du hämtar ditt barn på eftermiddagen gör du på samma sätt. Barnen släpps från Alnäs klockan 15.15 och är uppe vid på- och avstigningsplatsen strax efter klockan 15.30.
  • Alnäs kommer att ha personal på plats tills alla barn hämtats (som längst till klockan 16.00).

Av- och påstigning Alnäs

Detta alternativ är endast till för barn som av särskild anledning eller behov inte kan gå själv genom skogen. Det går bara att stanna till kort för av- och påstigning.

Kör så här

  • Kör in på Sjövägen och följ vägen ner.
  • Sväng vänster in på Mälarvägen.
  • Sväng på Alnäs parkering, släpp av ditt barn. Det går inte att parkera.
  • Kör vidare på Mälarvägen uppför backen tills du kommer ut på Granebergsvägen.

För dig som kommer med cykel

Cykla gärna till våra läger. Använd våra cykelställ vid Alnäs parkering samt ovanför basketplanen.