Skip to content
Sök

Information inför din lägervecka

Snart är det dags för sommarläger!

På måndag är det äntligen dags för din lägervecka hos oss på Alnäs! Är du osäker på hur en dag på gården kan se ut? Kika här!

Packlista
Vi rekommenderar att barnen har med följande saker varje dag:

  • Badkläder och handduk

  • Keps eller solhatt samt solkräm

  • Regnkläder

  • Varma kläder för kalla dagar

  • Ombyteskläder och skor

  • Vattenflaska

  • Litet mellanmål (frukt, smörgås eller annat)

  • Eventuella pengar till glassköp; i en plånbok eller liten märkt plastpåse

Samlingsplatser
På Alnäs har varje läger en egen samlingsplats, det är även dit deltagarna går sin första lägermorgon. Titta gärna på nedanstående karta tillsammans med ditt barn så att hen känner sig trygg med vart hen ska ta vägen första dagen. Självklart kommer våra ledare i röda tröjor att finnas på plats och hjälpa barnen att hitta rätt!

Se samlingsplatser för varje läger

Sjukanmälan och frånvaro
Om ditt barn är frånvarande någon dag ska detta meddelas till receptionen så fort som möjligt. Sjukanmäl ditt barn på telefon 018-15 63 00 eller mejla oss på sommar@kfumalnas.se. Om ni hämtar ert barn tidigare någon dag vill vi gärna veta det i förväg.

Hitta hit
All information om Alnäsbussarna hittar du här.
Tar du dig till Alnäs på egen hand? Hitta hit!

Mat
Barnen får lagad lunch samtliga dagar. Vi rekommenderar dock att ni skickar med någon frukt eller smörgås till eftermiddagen. Griskött, fisk och nötter serveras aldrig på Alnäs. Har du missat att anmäla specialkost eller allergier är det viktigt att du meddelar oss omgående på sommar@kfumalnas.se.

Mobiltelefoner och värdesaker
Vi samlar in barnens mobiler och andra värdesaker direkt på morgonen. De förvaras i en värdelåda under dagen. Telefon finns att låna i receptionen. Vill du nå ditt barn under dagen kan du alltid ringa receptionen 018-15 63 00.

Kiosk
Alnäs kiosk säljer endast glass och barnen har möjlighet att handla där efter lunchen. Skicka inte med barnen mer pengar än nödvändigt. Vi vill heller inte att barnen har med sig godis, chips eller liknande men gärna en frukt!

Kvarglömda saker
Kläder och annat som glömts kvar under veckan samlas i en behållare innanför dörren i sportstugan (huset med omklädningsrummen). Märk gärna barnens kläder med namn. Kvarglömda saker sparas augusti månad ut och därefter skänks de bort.

Assistent för barn med särskilda behov
De barn som önskat assistent under veckan ska ha blivit kontaktade av oss. Om du inte har hört något från barnets assistent, kontakta oss på sommar@kfumalnas.se.

Info fiske och vildmark
På våra läger Fiske och Vildmark genomförs en övernattning mellan torsdag och fredag. Mer info om detta skickas med barnen under veckan.

Övriga frågor
Välkomna att kontakta oss på telefonnummer 018-15 63 00 eller maila sommar@kfumalnas.se om ni har några frågor!